Stemmestyring – Google Home

Google Home er en smart høyttaler med Google Assistant som man kan styre med stemmen – på norsk. Google Home plasseres for eksempel i stuen eller på kjøkkenet, mens Google Home Mini er perfekt i de øvrige rommene. Nå har Google Home lært seg norsk og er klar for å gjøre hjemmet enda smartere.

Kickstarter dagen din:

Be Google Home om å vekke deg til lyden av favorittlåten din og de siste nyhetene før den forteller deg hvordan kalenderen din ser ut og om det er mye eller lite trafikk.

Får deg til å slappe av om kvelden:

Når du kommer hjem kan du be Google Home om å spille den musikken du ønsker fra Spotify eller Google Music. Senere kan du be om å få se en serie på Netflix eller Viaplay, så starter Google Home opp serien der du avsluttet sist.

Google Home-høyttaleren kan kobles sammen med smart belysning, sikkerhetssystemer, musikkanlegg, TV og strømmetjenester. Med samarbeidspartnere som Philips Hue, Chromecast, Nest, Logitech og LIFX får du et hjem med elektronikk som snakker sammen.

Stemmestyr din «gamle» høyttaler og TV

Visste du at du kan koble høyttaleren eller TV-en du allerede har til både Google Home og Google Home Mini? Da er en Chromecast-enhet løsningen. Plugger du en Chromecast i din gamle høyttaler eller TV kan de også styres med stemmen via Google Home-høyttaleren.

 Google Home og Google Home Mini

Hører Google Home alt du sier?

Du lurer kanskje på hva Google Home hører og hva den ikke hører – og kanskje er du redd for å føle deg avlyttet. Slik er det heldigvis ikke. Google Home lytter kun etter kommandoordet i korte fragmenter. Blir ikke kommandoordet registrert vil heller ikke fragmentene lagres, og det sendes heller ingen informasjon fra enheten din. Det er først når du sier «Hey, Google», «Ok, Google» eller trykker lenge på toppen at enheten fanger opp informasjon. Og du vil se enheten lyse opp, slik at du alltid vet når et opptak er i gang. Den informasjonen du deler med Google Home vil heller ikke kunne fanges opp av andre, og den blir heller ikke delt med andre firmaer av Google. Dermed vet du at din samtale med Google Home er trygg, og at Google Home kun hører det du vil den skal høre.

En Google Home Mini-høyttaler ved siden av en smarttelefon

Tips til hva du kan spørre Google Home om i leiligheten

Lurer du hva du kan spørre Google Home om i leiligheten? Her får du noen eksempler som du kan prøve når du kommer til oss.

[fourcol_one]

Musikk

Hey Google …

 • Spill musikk/stopp musikken
 • Spill … på radio (behøver tunein)
 • Skru opp volumet/Skru ned volumet
 • Vis meg en musikkvideo av …

[/fourcol_one] [fourcol_one]

Nyttige funksjoner

Hey Google …

 • Finn telefonen min
 • Minn meg på å kjøpe … kl. …
 • Hvor mye er 25*83?
 • Hvor mange kalorier er det i …
 • «Kringkast [melding]»

[/fourcol_one] [fourcol_one]

Nyttig informasjon

Hey Google …

 • Siste nyheter
 • Vis meg en oppskrift på …
 • Hva er temperaturen utendørs?
 • Hvordan er veien til arbeid/jobb?
 • Slå på TV-en

[/fourcol_one] [fourcol_one_last]

Smart home

Hey Google …

 • Skru på/av lysene
 • Demp/dim lysene
 • Bytt fargen på lampene til …
 • Sett temperaturen til 25 grader
 • Vis kameraet
 • Vis døren

[/fourcol_one_last]

Diverse
Guide – Hvordan sette opp Google Home


Link til produktet:
Google Home
Vår leverandør: Komplett.no